De kracht van een vrouw

In dit forum kan je boeken aanraden en bespreken.
Dit forum is publiekelijk toegankelijk het plaatsen van een artikel door niet leden wordt altijd eerst ter goedkeuring bij de beheerder voorgelegd.

De meeste boeken zijn direct te bestellen bij bol.com.
Naast de aantrekkelijke prijzen en de snelle levering ondersteunt u hiermee ook deze website.

Moderator: Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Youri
Administrator
Administrator
Berichten: 815
Lid geworden op: vr 20 okt, 2006 12:05 am

De kracht van een vrouw

Bericht door Youri »

1001004002844763

Beschrijving

Stina is een nuchtere, intelligente vrouw die stevig in haar schoenen staat. Maar als ze Per ontmoet en valt voor zijn innemendheid en levenslust, geeft ze zich volledig over aan de liefde.

Haar moeder is blij met de verandering in het leven van haar dochter. De vader, rechercheur bij de politie, is minder gelukkig met de relatie. Toch lijkt alles goed te gaan, tot Stina in verwachting is. Vanaf dat moment gaat Per zich steeds agressiever en beledigender gedragen. Stina trekt zich terug. Ze schaamt zich en 'accepteert' het verbale en fysieke geweld tot er een grens wordt overschreden.

Recensie
NBD|Biblion recensie


De nieuwe roman van de Zweedse succesauteur ("Anna, Hanna en Johanna" enz.) heeft Stina tot hoofdpersoon, een jonge wetenschapster die door een ondoordacht huwelijk in een verschrikkelijke situatie terechtkomt. In het begin is Per een zorgvuldige en vrolijke partner, die in korte tijd echter verandert in een achterdochtige, gewelddadige en gevoelloze huistiran. De situatie verergert nog na geboorte van een dochtertje. Een grens wordt dan overschreden en door de onverwachte hulp van Gunilla lukt het Stina om uit de invloedssfeer van de zwaar psychopatische Per te ontkomen. Stina overwint uiteindelijk langs een pijnlijke weg haar gevoelens van machteloosheid, schaamte en de acceptatie van geweld en vernedering. Zij herontwikkelt haar kracht en identiteit, waarbij invoelende en liefhebbende mensen die haar omgeven, sleutelrollen spelen. Een echt&x301; en natuurlijk zeer herkenbaar thema van Fredrikssson, maar door de matige schrijfstijl en invulling van personages en situaties blijft deze roman helaas wat kleurloos, fragmentarisch en soms zelfs ongeloofwaardig. Normale druk.

(Biblion recensie, G. Brandorff)
Met vriendelijke groet,
Youri
Plaats reactie