Gods callgirl

In dit forum kan je boeken aanraden en bespreken.
Dit forum is publiekelijk toegankelijk het plaatsen van een artikel door niet leden wordt altijd eerst ter goedkeuring bij de beheerder voorgelegd.

De meeste boeken zijn direct te bestellen bij bol.com.
Naast de aantrekkelijke prijzen en de snelle levering ondersteunt u hiermee ook deze website.

Moderator: Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Youri
Administrator
Administrator
Berichten: 815
Lid geworden op: vr 20 okt, 2006 12:05 am

Gods callgirl

Bericht door Youri »

Van non tot prostituee

1001004006859515

Beschrijving

Een verpletterend eerlijk verslag van een verbijsterend leven.

Carla van Raay groeit op in een katholiek gezin en is een vrolijk en avontuurlijk kind. Totdat traumatische ervaringen haar voor altijd veranderen. Dit doet haar besluiten op haar achttiende jaar het klooster in te gaan. Ze hoopt hier liefde en begrip te vinden, maar ze raakt verstrikt in een ingewikkeld systeem van regels en beperkingen. Uiteindelijk legt ze haar habijt af en ontsnapt naar de 'echte' wereld. Een ondoordacht snel huwelijk en een scheiding later staat ze er met haar dochtertje alleen voor en belandt ze in een ander eeuwenoud beroep, dat van prostituee. Wanneer de schaduwzijden van de business hun tol beginnen te eisen, begint Carla met het moeilijkste werk, het blootleggen van de donkere geheimen uit haar jeugd.

Recensie
NBD|Biblion recensie


Het verhaal van een meisje dat, getraumatiseerd door incestervaringen, op haar twaalfde van Nederland naar Australie emigreert, op achttienjarige leeftijd het klooster in gaat en daar op 31-jarige leeftijd weer uit komt, om vervolgens - alleenstaande moeder met dochter - als prostituee in haar onderhoud te voorzien. Behalve een levensgeschiedenis en een beschrijving van het dagelijks leven in een klooster is dit boek vooral ook het verhaal van een persoonlijke zoektocht en van het verwerken van traumatische jeugdervaringen door het maken van tamelijk extreme keuzes. Reflectie op die gemaakte keuzes leidt er vervolgens toe dat Van Raay komt tot een wijze levensfilosofie, die ze tegenwoordig in haar counselinggroepen uitdraagt en die is gebaseerd op 'radicale onschuld'. Het ongelooflijke en veelbewogen levensverhaal in combinatie met de plezierige schrijfstijl zal ongetwijfeld een breed publiek aanspreken. De foto's uit de eerste druk zijn in deze pocketeditie achterwege gebleven. Zeer kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)
Met vriendelijke groet,
Youri
Plaats reactie