Staan in het onmogelijke

In dit forum kan je boeken aanraden en bespreken.
Dit forum is publiekelijk toegankelijk het plaatsen van een artikel door niet leden wordt altijd eerst ter goedkeuring bij de beheerder voorgelegd.

De meeste boeken zijn direct te bestellen bij bol.com.
Naast de aantrekkelijke prijzen en de snelle levering ondersteunt u hiermee ook deze website.

Moderator: Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Youri
Administrator
Administrator
Berichten: 815
Lid geworden op: vr 20 okt, 2006 12:05 am

Staan in het onmogelijke

Bericht door Youri »

heling na incest

666877579
(alleen 2e-hands verkrijgbaar bij bol.com)

Beschrijving

In dit boek beschrijft de arts Joke de Vries op een eerlijke en indringende wijze haar ervaringen in de zeven jaar dat zij Irma, die in haar jeugd incest en andere vormen van geweld meemaakte, begeleidde. Irma was aan het begin van de begeleiding een ‘wrak’. Zij werd volkomen bepaald door deze verschrikkelijke ervaringen, door een zelf ontwikkelde overlevingsstrategie en door hoe de hulpverlening van jongsaf op haar gereageerd had. In het helingsproces dat zij samen met Joke de Vries doormaakte, kwam het echter tot een doorbraak: ze ontwikkelde zich langzaam maar zeker tot een innerlijk vrij mens, in staat om ‘in deze wereld te leven’. Het geweld en lijden zijn onlosmakelijk verbonden met haar leven, maar ze wordt er steeds minder door bepaald.
Naast de ontwikkeling van Irma beschrijft de auteur haar eigen ontwikkelingsproces als begeleider. In die begeleiding stelde ze zich niet op als ‘deskundige’. Alleen door voortdurend ook haar eigen ervaringen en vragen te onderzoeken kon ze Irma helpen haar weg te vinden in dit helingsproces, dat zeer intensief was. Dit betekende de keuze van beiden om voorbij het gebruikelijke toedekken en overleven (‘leren leven met’) te zoeken naar een manier van toe-eigening - een toelaten van de ervaringen van geweld en pijn als wezenlijk deel van Irma’s biografie.

Dr. Joke de Vries, arts, promoveerde in 1998 op het proefschrift ‘Ontwikkeling van autonomie als basis van heling’. In dit boek maakt zij de in deze dissertatie neergelegde ervaringen en inzichten voor een breed publiek toegankelijk.

Dit boek werd in 2000 uitgegeven bij uitgeverij Agora in Kampen. Deze druk is inmiddels uitverkocht. Vanwege de terugkerende vraag is dit boek opnieuw gedrukt als eigen uitgave van ons expertisecentrum. Dat betekent dat dit boek niet meer via de boekhandel te koop is, maar alleen via de website.
Met vriendelijke groet,
Youri
Plaats reactie