Animatie-documentaire Waltz with Bashir

Dit is het openbare forum waarin mensen van buitenaf (pers, onderwijs en mensen met andere beroepsmatige en/of commerciële belangen) vragen kunnen stellen aan leden van dit forum zonder daar voor te registreren.

Ook kan hier een PTSS gerelateerde website gepromoot worden. Echter per website maar 1 vermelding en een goed argument waarom je website voor mensen met PTSS waarde heeft.

Berichten worden altijd door de beheerder gescreend het kan dus even duren voordat je bericht zichtbaar wordt.

Personen waarvan het vermoeden bestaat dat deze zich beroepsmatig geregistreerd hebben op het forum worden zonder mededeling verwijderd.

Moderator: Youri

Gesloten
Joostp

Animatie-documentaire Waltz with Bashir

Bericht door Joostp »

Beste lezers,

Ik wil jullie graag wijzen op de release van de animatie-documentaire Waltz with Bashir. . Deze bekroonde documentaire komt uit op 6 november. De film gaat o.a. draaien in Amsterdam (The Movies & Rialto), Den Haag (Filmhuis Den Haag), Utrecht ('t Hoogt), Nijmegen (Lux), Breda (Chasse), Groningen (Images), Eindhoven (Futura Plaza) en Rotterdam (Cinerama).

Waltz with Bashir behandelt de zoektocht van regisseur Ari Folman naar zijn verleden. Hij heeft aan de Libanese oorlog in 1982 een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) overgehouden en heeft de gebeurtenissen uit zijn gedachten verdrongen. Meer informatie (waaronder de schitterende trailer) is te vinden op http://www.waltzwithbashir.com. Hier volgt een korte synopsis:

Ari, een Israëlische regisseur, heeft midden in de nacht een afspraak met een vriend in een bar. De vriend wordt gekweld door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een grote groep van 26 honden. Precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in 1982! De volgende dag komt voor het eerst een herinnering uit die periode bij Ari naar boven. Een stilzwijgend, kwellend beeld: hijzelf, als jonge soldaat, samen met twee vrienden badend in de buurt van Beiroet. Hij ervaart dan de vitale behoefte om de waarheid te ontdekken over dat specifieke moment in de geschiedenis en over zichzelf. Om daarin te slagen besluit hij zijn vroegere oorlogskameraden verspreid over de wereld op te zoeken en te interviewen.
Hoe dieper Ari in zijn persoonlijke verleden graaft, hoe meer de verdrongen beelden uit zijn geheugen naar boven komen.

Ik denk dat dit een zeer interessant project is voor de lezers van dit forum en zeker de moeite waard is om met eigen ogen te bekijken.

Groeten,

Joost Plas

Afbeelding
xerius

Re: Animatie-documentaire Waltz with Bashir

Bericht door xerius »

Nogmaals bedankt voor de mededeling !

Groet,
Enrico

Joostp

Re: Animatie-documentaire Waltz with Bashir

Bericht door Joostp »

Graag gedaan.
Misschien interessant om hier weer te vermelden wat je van de film vond als je hem hebt gezien?
Joostp

Re: Animatie-documentaire Waltz with Bashir

Bericht door Joostp »

Voor de mensen uit de omgeving van Amsterdam is er aanstaande donderdag (6 november) een interessante speciale vertoning van Waltz with Bashir.

Rialto in Amsterdam organiseert een speciale vertoning om 19.30. Bij deze voorstelling zal als speciale gast aanwezig zijn psychiater Dr. David de Levita. Hij is gespecialiseerd in oorlogstrauma's en gaat na afloop van de vertoning in discussie met het publiek.

www.rialtofilm.nl
Gebruikersavatar
mirre
Top Lid
Top Lid
Berichten: 876
Lid geworden op: di 18 dec, 2007 12:15 am

Re: Animatie-documentaire Waltz with Bashir

Bericht door mirre »

Ben ook wel benieuwd naar de film!
Waarom angst hebben voor de toekomst?
Was het verleden dan zo mooi?
Gesloten