Een kind in nood

In dit forum kan je boeken aanraden en bespreken.
Dit forum is publiekelijk toegankelijk het plaatsen van een artikel door niet leden wordt altijd eerst ter goedkeuring bij de beheerder voorgelegd.

De meeste boeken zijn direct te bestellen bij bol.com.
Naast de aantrekkelijke prijzen en de snelle levering ondersteunt u hiermee ook deze website.

Moderator: Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Youri
Administrator
Administrator
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 20 okt, 2006 12:05 am

Een kind in nood

Bericht door Youri »

1001004002085919

Beschrijving

De zevenjarige Venus Fox spreekt niet, luistert niet en reageert nergens op. Men vermoedt dat ze doof is of misschien een hersenbeschadiging heeft. Ze komt terecht in het klasje van juf Torey Hayden die gespecialiseerd is in kinderen met ernstige gedragsproblemen. Het zal een van Torey's meest zware, verbijsterende en tenslotte dankbare schooljaren worden. Ze probeert elke techniek uit om contact met Venus te krijgen. En na een paar maanden komt eindelijk de doorbraak. Maar terwijl het emotioneel gewonde meisje langzaam een band met haar juf opbouwt, verslechtert de situatie thuis dramatisch.

Recensie
NBD|Biblion recensie


De in Wales woonachtige auteur heeft uitgebreide ervaring in het onderwijs voor gedragsgestoorde kinderen. Tevens is zij een succesvolle schrijfster van zowel fictie als non-fictie, waarin het beschadigde kind centraal staat. 'Een kind in nood' is een (ook in diverse andere talen verschenen) egodocument over een opvoedkundig avontuur. Als de zwaar getraumatiseerde Venus in het speciale klasje van Hayden komt, worden haar kennis, kunde en uithoudingsvermogen zwaar op de proef gesteld. In het boek worden gedurende een schooljaar de beproevingen, nederlagen en chaotische situaties, maar ook de successen en overwinningen van de auteur met de haar toevertrouwde kinderen met grote problemen beschreven. De schrijfstijl is een merkwaardig mengsel van bloemigheid en populaire wetenschappelijkheid, hetgeen ten koste gaat van de geloofwaardigheid. De bewogenheid en strijdvaardigheid van Hayden voor haar zaak staan echter buiten kijf. Kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, G. Brandorff)
Met vriendelijke groet,
Youri
Plaats reactie