Een klein verhaal van rouw

In dit forum kan je boeken aanraden en bespreken.
Dit forum is publiekelijk toegankelijk het plaatsen van een artikel door niet leden wordt altijd eerst ter goedkeuring bij de beheerder voorgelegd.

De meeste boeken zijn direct te bestellen bij bol.com.
Naast de aantrekkelijke prijzen en de snelle levering ondersteunt u hiermee ook deze website.

Moderator: Youri

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Youri
Administrator
Administrator
Berichten: 814
Lid geworden op: vr 20 okt, 2006 12:05 am

Een klein verhaal van rouw

Bericht door Youri »

1001004002002334
(Alleen 2e-hands verkrijgbaar bij bol.com)

Beschrijving

Een klein verhaal van rouw biedt onmisbare informatie voor mensen die regelmatig met jongeren met een verlieservaring in aanraking komen.

Recensie
NBD|Biblion recensie


Nadat de auteur een wetenschappelijk boek had geschreven over rouw bij jongeren ('Verhalen van rouw', 2003*), leek het haar een goed idee om dit onderwerp ook voor jongeren te bespreken. Zij deed dat op een manier, die zonder meer geschikt is voor jongeren, maar ook voor volwassenen die te maken hebben met jongeren. Bijvoorbeeld leraren. Maar al te dikwijls staan die met hun handen in het haar als een leerling iemand door de dood heeft verloren. Hoe benader je zo iemand of hoe juist niet? Ook via dit boek wordt het weer duidelijk dat er nooit een eenheidsregel te stellen is. Ook de jongeren die hun eigen rouwervaring in dit boekje beschreven (het meest interessante gedeelte trouwens), laten dat duidelijk uitkomen in hun eigen case-story. Via een stripverhaal, waarvan de tekst van de auteur beter is dan de tekeningen, wordt rustig en duidelijk verteld over de pijn en het omgaan met die pijn. Dit boekje zal veel mensen aanspreken, inclusief de betrokken jongeren en hun leeftijdgenoten/vrienden, en de begeleiders leren voorzichtig te zijn met het benaderen van jonge mensen, die met de dood te maken hebben.

(Biblion recensie, T. van Oirschot-Sparla)
Met vriendelijke groet,
Youri
Plaats reactie