Praktijkopdracht

Dit is het openbare forum waarin mensen van buitenaf (pers, onderwijs en mensen met andere beroepsmatige en/of commerciële belangen) vragen kunnen stellen aan leden van dit forum zonder daar voor te registreren.

Ook kan hier een PTSS gerelateerde website gepromoot worden. Echter per website maar 1 vermelding en een goed argument waarom je website voor mensen met PTSS waarde heeft.

Berichten worden altijd door de beheerder gescreend het kan dus even duren voordat je bericht zichtbaar wordt.

Personen waarvan het vermoeden bestaat dat deze zich beroepsmatig geregistreerd hebben op het forum worden zonder mededeling verwijderd.

Moderator: Youri

Gesloten
FloorenKelly
1 post
1 post
Berichten: 1
Lid geworden op: do 15 dec, 2011 2:33 pm

Praktijkopdracht

Bericht door FloorenKelly »

Beste bezoeker,

Wij, Kelly Pompies en Floor Jager, zitten in het vierde jaar van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel doen wij een praktijkproject bij Stichting Centrum ’45, het landelijk behandel- en expertisecentrum voor psychotrauma. Wij zijn aan het onderzoeken hoe de toeleiding naar de hulpverlening verloopt voor veteranen met PTSS en hun partners en bekijken wij op welk vlak wij hier een bijdrage aan kunnen leveren om dit te verbeteren. Hoe kan de partner van de veteraan met PTSS ondersteund worden in het signaleren van PTSS en het vinden van hulp? Dit is onze onderzoeksvraag.

Uit onderzoek blijkt dat de partner van de veteraan met PTSS vaak een belangrijke schakel zijn in de uiteindelijke stap naar de hulpverlening, omdat er voor veteranen zelf in eerste instantie meestal te veel barrières bestaan om deze stap te kunnen nemen. Omdat de partner hier een grote rol in speelt willen wij een product/dienst ontwikkelen waarmee de partner van veteranen met PTSS beter bereikt en voorgelicht kunnen worden, in de hoop via hen de toeleiding naar de zorg te kunnen verbeteren. Wij vinden het namelijk belangrijk dat veteranen met PTSS en hun partner al in een vroeg stadium zo optimaal mogelijk geholpen kunnen worden.

Om tot goede ideeën te komen kunnen we jullie hulp goed gebruiken! Er zijn verschillende vragen in ons opgekomen en het zou fijn zijn als jullie één of meerdere vragen hiervan zouden willen beantwoorden. Dit kan uiteraard ook via de mail, kelly.pompies@student.hu.nl, voor degene die dit prettiger vindt. Uw naam zal nergens bekend worden gemaakt en deze zal ook niet terug te lezen zijn in een verslag.

Hartelijk dank alvast!

Floor Jager en Kelly Pompies

Vragen
• Wat weten partners van veteranen over PTSS?
• Wat weten partners van veteranen over de hulpverlening voor PTSS?
• Wat voor ideeën en opvattingen hebben partners van veteranen over PTSS?
• Wat voor ideeën en opvattingen hebben partners van veteranen over de hulpverlening?
• Wat zijn barrières voor de stap naar de hulpverlening?
• Hoe zou de drempel om hulp te zoeken verlaagd kunnen worden?
• Op welke manier kan voorlichting voor partners van veteranen het beste worden verspreid?
• Komen partners van veteranen met elkaar in contact en zo ja waar, hoe en wanneer?
Gesloten